Antalya Hayvanat Bahçesi

1989 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile kurulan Antalya Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi içerisinde hayata geçirilmiş bir eğlence ve tema parkıdır. Toplam yaşam alanı 400 dönüm olan hayvanat bahçesi Türkiye’de hizmete açılmış benzerlerinin en büyüğüdür. Hayvanat bahçesinin çevresinde yer alan mesire alanlarında piknik için uygun ortamlar da yer almaktadır.

Yapay ve doğal göletler ile şelalelerin de bulunduğu Antalya Hayvanat Bahçesi, içinde bulundurduğu yaşam alanları ve farklı türlerde birçok hayvan çeşidinin nesli tükenme riskine karşılık korunması ve hayvan sevgisini yayma amacı ile kurulmuştur. Özellikle okul çağındaki çocukların ve gençlerin onları gözlemleyerek öğrenebileceği, hayvan türleri ile alakalı birçok ilgi çekici detay burada sanki bir laboratuvar ortamındaymışçasına düşünülmüştür. Hayvanat bahçesi sakinleri arasında yer alan her türün, sanki doğal yaşam alanlarındaymış gibi ortam sağlanmasına da özen gösterilmiştir.

Hayvanat Bahçesi içerisine yırtıcı kuşlar için barınaklar, aslan, kaplan ve puma için bölüm, kangurular, zebra ve midilliler, ceylan, karaca, geyik, Kamerun koyunu ve yeleli koyun için ayrılmış alanlar, sürüngen evi, kuş evi gibi bölümlerin yanında ayrıca idari bina ve servis binası da yer almaktadır.

Antalya Hayvanat Bahçesi Hayvan Türleri

Antalya Hayvanat Bahçesi doğal hayatı korumak, hayvan türlerinin bakımı, beslenmesi ve barınması, nesillerinin devamı için üremelerinin sağlanması ayrıca insanların hayvanlara olan sevgisini arttırmak için hayata geçirilmiş bir doğal yaşam projesidir. Hayvanat Bahçesinde görebileceğiniz türler arasında; Amazon Papağanı, Amerikan, Angıt Ördek, Bayağı Bıldırcın, Bayağı Turna, Beç Tavuğu, Bengal İpinoz, Bayaz Kakadu, Beyaz Keklik, Beyaz Kuğu, Siyah Kuğu, Beyaz Tavus Kuşu, Bob White Bıldırcın, Büyük İskender Papağanı, Cennet Papağanı, Cüce Ördek, Çin Kazı, Deve Kuşu, Emprime Tavus Kuşu, Emu, Flamingo, Gökkuşağı İspinozu, Gri Papağan (Jako), Gümüş Bahama Kılkuyruk Ördek, Gümüş Sülün, Kara Akbaba, Kaya Kartalı, Babun (Habeş) Maymunu, Boz Ayı, Cüce Keçi, Benekli Sırtlan, Çinçilla, Deve, Lama, Dağ Keçisi, Hollanda Lop Tavşanı, Rakun, Oklu Kirpi, Rhesus Maymunu, Yaban Domuzu, Sincap, Albino piton yılanı, Afrika Mahmuzlu Kapumbağası, Gökkuşağı Boa Yılanı, İguana, Kraliyet Pitonu, Sarı Anakonda ve Kırmızı (Kızıl) Yanaklı Su Kaplumbağası gibi türler görülebilmektedir.

Antalya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti (2024)

Antalya Hayvanat Bahçesi’ne giriş ücreti özel araçla gelen ziyaretçiler için araç başına 20,00 TL tam bilet 7,00 TL öğrenci bileti 2,00 TL olup 12 yaş altı çocuklar için ücretsizdir.

Antalya Hayvanat Bahçesi Ulaşım

Antalya Hayvanat Bahçesi; Antalya otogarına 4,5km, Kaleiçi’ne 15km, Alanya’ya ise 140km uzaklıktadır. Özel aracınızla Antalya-Burdur yolu üzerinden tabelaları takip ederek gelebilirsiniz. Şehir içinden Antalya Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle veya tramvay kullanarak Antalya Hayvanat Bahçesine rahatça ulaşabilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi Resimleri

antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi
antalya hayvanat bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım Haritası

Haritayı Göster

Antalya'nın Hayvanat Bahçeleri

Antalya Akvaryum
Antalya Wild Park
Müzeler Ana Sayfa