Korsan Koyu (Karaöz)

Korsan Koyu Antalya Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi Karaöz Mevki ile Gelidonya Feneri arasında yer alır. Korsan Koyu Karaöz Sahiline yaklaşık 3 km uzaklıktadır ve koya buradan sonra stablize toprak orman yolundan gidilmektedir. Google haritalarda bu bölgede birden fazla Korsan Koyu işaretlidir. Yanlış yöne gitmemek için Karaöz Sahile indiğinizde yüzünüz denize dönükken sol taraftan Gelidonya Feneri'nin bulunduğu Taşlık Burnu yönüne toprak yoldan devam edeceksiniz. Korsan Koyu son yıllarda kamp atanlar arasında çok popüler olmuştur. Koy günübirlik tatilcilerinde ilgi gösterdiği bir yerdir. Korsan Koyu kamp kuran gençlerin gözdesi olmuştur.

Denizle kucaklaşan orman ve çevrenin doğal güzelliği buraya gelen insanları etkilemektedir. Korsan Koyunun iç taraflarında tuvalet ve duş bulunmaktadır. Koyun Karaöz yönüne bakan tarafında çadırların önünde kurulan dev salıncaklarda müzik eşliğinde manzara seyrederek sallanmak buranın ritüellerinden olmuştur. Korsan Koyu yazın hafta içi ve hafta sonu aşırı kalabalıktır. Bu kalabalığın getirdiği kirlilik doğal güzelliği bozacak boyuttadır. Korsan Koyunda çadır kurmak kamp yapmak ücretsizdir. Burayı çok kalabalık bulursanız Karaöz mevkiinde uygun fiyatlı bungolav veya çadır kamp alanı hizmeti sunan özel işletmeler vardır. Korsan Koyunda alışveriş için Karaöz’e gitmek gerekmektedir. Korsan Koyu Antalya Merkeze 103 km, Kumluca’ya 26 km, Kemer’e 63 km, Adrasan Koyuna 20 km, Olimpos’a ise 24 km uzaklıktadır.

Koysan Koyu Likya Yürüyüş Yolunun güzergahı üstünde yer alan konaklama noktalarından biridir. Likya Yolu Pafta 21: Karaöz-Adrasan, Pafta 22: Gelidonya Feneri - Melanippe bu bölgedir. Bu etapta tek tatlı su kaynağı Karaöz ile Korsan Koyunda mevcuttur. Korsan Koyunun tanınıp popüler bir kamp yeri olmasında Likya Yolu duraklarından biri olması, ilerisinde Gelidonya Fenerinin bulunması önemli rol oynamıştır.

Korsan Koyu (Karaöz) Ulaşım

Korsan Koyu (Karaöz) Kumluca'da yer alır. Kumluca Otobüs Bileti alarak koya ulaşabilirsiniz.

Melanippe Antik Kenti

Korsan Koyu diye anılan yer Melanippe antik kentinin limanıdır. Burası iki kaya ucunun arasına sıkışmış, genişliği 25 metreyi aşmayan, korunaklı doğal bir limandır. Miletos’lu coğrafyacı Hekataios’ın İ.Ö. 500 de yazdığına göre Melanippe Lykia sınırında, Pamphylia Bölgesi içinde bir Yunan kolonisidir. Helenistik dönem'den itibaren Gagai’nin egemenlik alanındaki küçük bir kıyı yerleşim alanıdır. Kentin önemi, çevresindeki diğer yerleşimlere de hizmet veren korunaklı, doğal bir liman olmasından kaynaklanmaktadır.Kentin Yunanca adının siyah at olduğu bilinmektedir. Piri Reis’in 1521 yılında hazırladığı bahriye kitabında Korsan Koyu limanı için Karaöz (Karaozi) adı kullanılmıştır.

Üç taraftan surlarla çevrilmiş olan kent ortaçağ'da Sanetus Stephanus/Hagios Stephanos adı ilede anılmıştır. Bu adın kentin limanın kuzeybatısında yer alan düzlük alanda Aziz Stephanos için yapılmış olan ve temelleri günümüze kadar ulaşan üç nefli bir kiliseden dolayı verilmiş olduğu tahmin edilmektedir. Bu kilisenin denizcilere hizmet veren bir kilise olduğu bilinmektedir. Günümüze kadar ulaşan dış duvarlarında sıva üstüne kazınmış gemi ve tekne graffitileri bulunmaktadır.

Antalya'nın En İyi 10 Koyu

Korsan Koyu (Karaöz) Resimleri

korsan koyu (karaöz)
korsan koyu (karaöz)
korsan koyu (karaöz)
korsan koyu (karaöz)
korsan koyu (karaöz)
korsan koyu (karaöz)

Korsan Koyu (Karaöz) Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım Haritası

Haritayı Göster

Plajlar Ana Sayfa