1'inci Derece doğal sit alanı olan Kaputaş Plajı Kaş Kalkan karayolu üstünde yer almaktadır. Kaputaş bir kanyonun denize ulaşan ağzında yer alan cep plajıdır. Beyaz kumlardan oluşan kumsalı ve açıkta lacivert, yaklaştıkça mavi, kıyıda ise turkuaz renkli denizi ile ziyaret edenleri büyülemektedir. Plaja karayolu üstünden 180 küsur basamağa sahip merdivenlerden inilmektedir. Merdivenlerde inerken seyredeceğiniz plajın muhteşem manzarası zaman zaman durmanıza sebep olurken, çıkarken de merdivenlerin yüksekliği, sıcak ve yorgunluk durup dinlemenize sebep olmaktadır. Bu çok özel doğa harikası plaj Kaş'a 20 km, Kalkan'a ise 10 Km uzaklıktadır. Kaputaş Plajı 2015 yılında Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla mesire yeri olarak tescil edilmiş ve 25 yıllığına Kaş Belediyesine kiralanmıştır.
Yaz aylarında Kaş’dan Kaputaş Plajına ve Kaputaş Plajından Kalkan, Patara yönüne düzenli minibüs seferleri vardır. Plaj Kaş Belediyesi tarafından işletilmektedir. Kaputaş Plajı yörede eli ayağı düzgün ve temiz işletmelerden birine sahiptir. Plajda işletme şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma giyinme kabini, kafeterya hizmetlerini vermektedir. Kaputaş Plajına giriş, duşlar, tuvalet ve soyunma giyinme kabinleri ücretsiz olup şemsiye ve şezlong ücretlidir. Duşlarda sadece tatlı su ile yıkanılmaktadır, doğa koruma amaçlı duşlarda şampuan ve sabun kullanımı yasaktır. Özel araçlar için otopark yeri çok kısıtlı olup araçlar karayolu üzerinde banketlere park etmektedir. Kaputaş Plajı da dahil Antalya Kalkan karayolu altında bulunan tüm plajlar için karayolu üstüne park ettiğiniz zaman en önemli konu güvenliktir. Park etmiş araçların sorunu hırsızlıktır, bu yüzden aracınızda kıymetli eşya bırakmayınız.
Hayatta yapılması gereken şeylerle ilgili kendinize bir liste yaparsanız, bu listeye muhakkak Kaputaş Plajında Yüzmek maddesini ekleyiniz. Kaputaş Plajına yüzmeye gideceğiniz zaman imkanınız varsa palet, deniz gözlüğü ve şnorkeli yanınızda bulundurun. Hiç bir şey yapamasanız da basit ve ucuz bir yüzücü gözlüğünü yanınızdan eksik etmeyiniz. Kaputaş Plajı ülkemizin dünyada en çok bilinen, tanınan iki plajından biridir. Kaputaş Plajı yurt dışında “El Değmemiş Doğa Harikası” plajlar listesi girmiştir. Tatil günleri bilhassa bayram tatillerinde aşırı kalabalık olmaktadır. Bir bayram tatilinde karayolu üstünde 3 km ye varan araç park kuyruğu oluşmuştur.
Kaputaş Plajına gerek Kaş yönünden gerekse Kalkan yönünden ulaşmamızı sağlayan o zorlu yolun yapımında, açılması çalışmalarında şehit olan karayolu işçilerinin adını taşıyan bir tabela yol üstünde yer almaktadır. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan tabelada "Bu yarmalar açılırken vukua gelen iş kazasında ölen işçilerimiz. Hasan Şahin (1945) 17 Kasım 1962, Mahmut Erdoğan (1933) 17 Kasım 1962, Mehmet Teker (1931) 17 Kasım 1962 ve Mehmet Karagül (1928) 21 Mart 1963" yazmaktadır. Bizlerde ülkemizin gelişip güçlenmesi için hayatını kaybeden karayolu şehitlerimize Allahtan rahmet dileriz.
Kaş'ta yer alan Kaputaj Plajına Türkiye'nin her yerinden Kaş Otobüs Bileti alarak ulaşabilirsiniz.