Cennet Cehennem Obrukları

Cennet ve Cehennem çukurları Mersin ilinin Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu mevkiinde yer almaktadır. Cennet Cehennem çökükleri Miyosen döneminde oluştuğu bilinmektedir. Cennet ve Cehennem obrukları sığ denizel kireçtaşı katmanları içerisinde karstik süreçler sonucunda oluşmuştur.

Cennet Çöküğü

Cennet Obruğunun özellikleri şöyledir; çukurun derinliği 70 metre ile 135 metre arasındadır. Doğal olarak çöküntü şekline oluşan Cennet Çukuruna merdivenler ile inilebilmektedir. 452 basamaklı bir merdiven ile inilebilen Cennet Obruğu, içinde Meryem Ana Kilisesi ve etkileyici bir mağaraya ev sahipliği yapmaktadır. Buraya merdivenden inecekler için bazı uyarılar yapılmaktadır, yaşlılar ve hamileler için aşağıya inmek yorucu olacaktır. Cennet obruğunun ağız genişliği ise 200 metre civarındadır. Buradan yukarıya çıkmak içinde hızlı bir asansör kullanılmaktadır. Düğmesine basıldığında bir tane güvenlik ile gelen asansör 15 kişilik olup maskesiz binmek yasaktır. Hızlı bir şekilde yukarı çıkılan asansörde görsel olarak da güzel manzaralar yakalanmaktadır.

Cehennem Çukuru

Cehennem obruğu, Cennet çukurunun 50 metre ilerisinde yer alır, ören yerine girişte ile ziyaret edilen Cehennem Obruğudur. Bu çukura sadece yukarıya kurulan özel bir platformdan bakılmaktadır, aşağıya inilmemektedir. Platformun ucunda zemin camdan yapılmış olup yükseklik korkusu olanlar için heyecan verici bir deneyim olmaktadır. Cehennem çöküğünün ağız kısmı 50 metre genişliğindedir. Çukurun en derin bölgesinde 128 metredir.

Cennet Cehennem Obrukları Efsanesi

Cennet Cehennem efsanesi hikayesi olarak Yunan kültüründe yer alan bir olayın burada geçtiği rivayet edilmektedir. Mitolojiye göre; yüz başlı bir ejderhadan bahsedilmektedir, bu ejderhanın alev püskürttüğü ve büyük tanrı Zeus ile de savaş halinde olduğuna inanılmaktadır. Ejderha ve Zeus’un savaşında kazanan taraf ejderha oluyor ve büyük tanrı Zeus’u bu Cehennem Mağarasına hapis etmektedir. Yine başka büyük tanrı olarak bilinen Hermes, Pan ile Zeus’u bu mağaradan kurtarmaktadır. Bu seferde Zeus Ejderhayı yakalamak için yola koyulmuştur. Zeus ejderhayı yakalayınca Etna Dağını üzerine fırlatarak alev püskürten bu ejderhayı onu yeryüzünün derinliklerine hapsetmiştir. Antik dönemde çok büyük olan günümüzde de aktif olan Sicilya adasında bulunan Etna yanardağının da bu Cennet ve Cehennem Çukurlarının hikayesi ile bağlantılıdır.

Mersin Cennet Cehennem Çukurları Giriş Ücreti

Cennet ve Cehennem obrukları 2024 yılı giriş ücreti 290 TL’dir. Müzekart ile de girilebilen çukurlara öğrenciler içinde bir indirim yapılmaktadır.

Cennet-Cehennem Obrukları Ulaşım

Cennet ve Cehennem çökükleri Mersin’in Silifke ilçesinde yer almaktadır. Mersin Alanya olunun üstünde yer alan obruklar ulaşım açısından kolay konumdadır. Anayoldan içeri 6-7 km yol giderek ören yerine ulaşabilirsiniz.

Meryem Ana Kilisesi ve Astım Mağarası

Meryem Ana Kilisesi Cennet Obruğunun içinde yer almaktadır. Merdiven ile inilen kilise ilk olarak 1915 yılında katırlara geçmiştir. Meryem Ana Kilisesi 12.4 X 6.7m ölçülerindedir, dikdörtgen şeklinde tasarlanan yapının toplam 14 penceresi vardır. 2 Keşiş odası bulunan kilisenin üstü açıktır. 1850’li yıllarında camii olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Kilisenin arka tarafından Cennet obruğunun içine doğru oldukça ihtişamlı Astım Mağarası vardır. İçerisi özel olarak aydınlatılmış olup en uç noktasına kadar yürüyüş yolu bulunmaktadır. Buraya gelmiş her ikisini de görmenizi tavsiye ederiz.

Cennet Cehennem Obrukları Resimleri

Cennet Cehennem Çukurları
cehennem çukuru
cehennem obruğu
cennet cehennem obrukları
cennet çukuru
mersin cennet çöküğü
meryem ana kilisesi
meryem ana kilisesi silifke
cennet mağarası

Cennet Cehennem Obrukları Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım Haritası

Haritayı Göster

Anemurium Antik Kenti

Mamure Kalesi

Antalya Yakın Yerler Ana Sayfa