Gündoğmuş İlçesi Güneycik Köyü’nde bulunan Ali Köprünün ne yazık ki kitabesi yoktur. Yapım tarihi ve yapan ile ilgili bilgi yoktur. Köprü tek kemerli 30 metre uzunluğunda 5 metre genişliğindedir. Üzerindeki tam daire şeklindeki aralıklar su tahliye kanalıdır. 2017 – 2018 Yıllarında köprünü onarımını yapan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü diktiği kitabede beylikler dönemine ait olduğunu vurgulamıştır. Antalya üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan kültür tarihçisi Giray Ercenk Ali Köprüsünün Karaman dönemi eseri olduğunu vurgulamaktadır. Ali Köprüsü Alanya Konya arasında uzanan “Tarihi Kervan Göç Yolu” üzerindedir. Bu tarihi yolları bugünde köprünün her iki yanında görmek mümkündür. Köprünün her iki yanında da bunlar dışında yol yoktur. Köprünün doğu ayağındaki yol 9 km uzaklıktaki Alara Kalesi ve Alara Han'a ulaşmaktadır. Batı yakasında kalan yolun Belenalan, Sarıhacılar ve Akseki arasında kalan kısmı olduğu gibi günümüze ulaşmış koruma altına alınıp yürüyüş yolu olarak turizmin hizmetine sunulmuştur.
Ali Köprüsü Yol Tarifi için Gündoğmuş Güneycik Köyüne ulaşmak gerekmektedir. Güneycik Köyü Antalya merkeze 115 km uzaklıktadır. Ulaşım Manavgat’tan sonra Konya Yolu üzerinden Gündoğmuş yoluna girerek küçük bir caminin olduğu kavşaktan Güneycik Köyü yoluna girmek gerekir. Köye varıldığında dikkat edilmesi gereken Caminin yanındaki “Ali Köprüsü” tabelasının gösterdiği dar yoldan devam etmektir. Bu yol tek aracın geçebileceği dar yer yer toprak, stabilize çakıldır ve yaklaşık 3,5 km uzunluğundadır. Normalde arazi araçlık bir yoldur. Yağışlı havalar sonunda yapılacak ziyaretlerde köyde yolun durumunu sormakta yarar vardır. Bu yol dolaşarak orman içine ulaşmakta ve köprüye malzeme taşıyan teleferiğin çelik telinin bağlandığı ağacın dibinde son bulmaktadır. Buradan sonra orman içinden aşağı inmek gerekmektedir. Bu patikanın bir kısmını eski tarihi kervan yolu oluşturmaktadır. Toprak yolun sonundaki teleferiğin çelik telinin diğer ucu (şayet sökülmediyse) köprüye bağlıdır. Telin yönü size köprünün konumu hakkında ilgi verecektir.
Not: Google Haritalarda Güneycik Köyünden çıkıp akarsuya paralel giden bir yol gözükmektedir. Gerçekte bu yol yoktur. Yukarıda bizim anlattığımız mevcut yol ise harita görünümünde yok ama uydu görüntüsünde kısmen gözükmektedir.
Ali Köprüsüne yapacağınız gezide Orman yolunun sonundan köprüye tarihi yollardan inip çıkacaksınız. Dilerseniz köprünün karşı tarafındaki tarihi yol güzergahında yürüyüş yapabilirsiniz. Ala Çayı kenarında yüzülecek çok güzel kumsallar Köprünün güney tarafında mevcut. Burada piknik ve kampta yapılabilir. Diğer bir öneri ise Alara Çayında balık tutmak. Köprü ormanın içinde bir yaban yaşam alanındadır. Ali Köprüsünün doğu tarafında yer alan tarihi kervan yolu 9 km uzaklıktaki Alara Hana ulaşmaktadır. Bu ham bir bilgidir. Yolun durumu ile ilgili net bir bilgi yoktur.