Yeşil Göl Antalya ilinin Kaş ilçesi sınırları içinde yer alan Gömbe Yaylasında bulunur. Toros dağlarında yer alan Yeşil Göl yaklaşık 1900 rakımda yer alır. Gölün ismi renginden gelmekte olup yeşil renkli suyu ile bu bir krater gölüdür. Yazın sıcağında bile bölge serindir, gölün suyu berrak ve yüzmeye uygundur.
Yeşil Göl Gömbe yaylasında bulunan Uçarsu Şelalesi ile de yan yana bulunmaktadır. Yeşil Göl’e gelmişken Uçarsu şelalesini de görmenizi tavsiye ederiz. Kaş iline 70 km mesafede bulunan Yeşil Gölün yolu her araca uygundur.
Gömbe Yaylasında yer alan Yeşil Göl Antalya Kaş’a bağlıdır. Kaş merkezden Yeşil Göle 70 km bir mesafe vardır. Yolun büyük bölümü yokuş ve tırmanış şeklindedir. Her türlü binek araç gölün 100 metre yakınına kadar gidebilmektedir. Buradan Sonra ufak bir yürüyüş ile göle ulaşılmaktadır.
Yeşil Göl yol tarifi; Kaş merkezden Gömbe Mahallesine gelinir, Gömbenin merkezinde Yeşil Göl – Uçarsu Şelalesi yazan kahverengi tabelalarla sizi yönlendirmektedir. Köyün meydanından sonra biraz daha yolunuz olduğunu unutmayın. Son 1 km’lik alan çakıl bir yol olarak devam etmektedir. En son bölümde de kısa bir toprak yol var, bu yolun sonunda Yeşil Göl yazan tabela görünüyor, aracınızı burada bırakarak 100 metre ilerideki Yeşil Göle yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Uçarsu Şelalesi Yeşil Gölün solundaki yamaçtan çıkan doğal bir kaynak suyudur. Yazın suyu zayıflasa da her mevsim ayrı güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Uçarsu şelalesine ulaşmak için Yeşil Göl yazan kahverengi tabelanın solundaki patikadan yaklaşım 1,5 km yürümeniz gerekmektedir. Temiz hava, manzara ve şelalenin suyunun dağın yamacından fışkırması bu yürüyüşe değmektedir.
Antalya'nın En Güzel Şelaleleri
Yeşil gölün Alevi vatandaşlar için ayrı bir yeridir. Alevi inanışında önemli bir yere sahip olan Anadolu Ereni Abdal Musa’nın burada yaşadığı ve devrin şartlarında problem yaşadığı bazı kişilere sinirlenerek gölün suyuna yön verdiği konuşulmaktadır. Efsaneye göre Uçarsu Şelalesinin suyu yaz aylarında Gömbe yaylasına doğru, kış aylarında ise Muğla tarafına doğru aktığına inanılmaktadır.
Alevi vatandaşlar bu efsaneyi bilerek buraya geldiği, burada ibadet ettikleri ve şelalenin suyunu hem içerek hem de bidonlara doldurarak memleketlerine götürdükleri de bilinmektedir.