Süleymaniye Camisi

Alanya Kalesinde 1231 Yılında İçkale ile Ehmedek arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Yıldırım düşmesi ve yangın sebebiyle yıkıldığı düşünülen cami 16. yüzyılda aynı malzemeler kullanılarak Osmanlı Sultanı Kanuni Sultan Süleyman tarafından yeniden yaptırılmıştır. Halk arasında Alaaddin Camii, Kale Camii, Orta Hisar Camii adlarıyla da anılır.

Moloztaş ve tuğla ile inşa edilen cami Selçuklu izlerini taşımaktadır. Caminin minaresi ve kubbesi sekizgen inşaa edilmiştir. Mihrabın ana yapıdan kalan orjinal parça olduğu söylenmektedir. Yine dış yüzünde üçgen süslemeler ve kare çıkıntı taşlar Selçuklu izleridir. Caminin kapısı, minberi, cam çerceve ve kanatları gibi ahşap bölümleri sedir ağaçından yapılmış olup 16 yüzyıl Osmanlı izleri taşımaktadır.

Kuzey cephede, giriş cephesinin hemen önünde üç kubbe ile örtülü son cemaat yeri vardır. Bu kubbeleri taşıyan üç adet sivri kemer en önde dört adet ayağa oturmaktadır. Yapı, içeride kare planlı ve tek mekandan ibarettir. Kubbeye geçişler pandantiflerle sağlanmış olup kubbe sekizgen bir kasnağa oturmaktadır. Haremin kuzey batı köşesine bir minare ilave edilmiş, kuzey doğu köşesinin karşısında da tonozlu bir sarnıç inşa edilmiştir. Sarnıcın yanında üstü kapalı bir abdestlik vardır.

Süleymaniye Cami Ulaşım

Süleymaniye Camii Alanya'da yer alır. Alanya Otobüs Bileti alarak kaleye ulaşabilirsiniz.

Süleymaniye Camisi Resimleri

süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi
süleymaniye camisi

Süleymaniye Camisi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım Haritası

Haritayı Göster

Tarihi Eserler Ana Sayfa