Elmalı Müzesi 1941 yılında inşaa edilen eski hükümet konağı ve bahçesinin yeniden düzenlenmesi ile oluşturulan binada hizmet vermektedir. 2400 m2 kapalı alandan oluşan Elmalı Müzesi'nde 8 adet teşhir salonu bulunmaktadır. Müzede Karataş-Semayük, Hacımusalar Höyük, Karaçakır kazıları, Karaburun I, Kızılbel ve Bayındır tümülüs kazıları, Arykanda kazıları eserleri sergilenmektedir.
Antalya Elmalı Müzesi'nin 4000 m2 genişliğindeki bahçesi açık teşhir alanı olarak düzenlenmiştir. Bahçede bölgede bulunmuş lahitler, yazıtlar, mimari parçalar, sunaklar ve stellerden bazı örnekler tipolojik bir düzen çerçevesinde teşhir edilmektedir.
Eski Hükümet Konağı İplik Pazarı Mah. Hükümet Cad. Elmalı/ANTALYA adresinde faaliyet gösteren Elmalı Müzesi turizm sezonunda Pazartesi günüde dahil her gün açıktır. Açılış saati sabah 8:30 olup kapanış turizm sezonunda 18:30, kış sezonunda ise 16:30 dur. Müzekart geçerlidir. Elmalı Müzesi, Elmalı ve civarına yolu düşen herkesin ziyaret edip destek vermesi gereken güzellikte bir müzedir.
2025 yılı Elmalı Müzesi giriş ücretsizdir.
Elmalı Müzesine karayolu ile Türkiye'nin her yerinden Elmalı Otobüs Bileti alarak ulaşabilirsiniz.
Yüzyılın Definesi Elmalı Sikkeleri:
1984 yılında Antalya İlinin Elmalı İlçesi'nin Bayındır Köyü'nde kaçak kazı yapanlar yaklaşık 1900 adet gümüş sikkeden oluşan büyük bir define buldular. Bulunan sikkelerin Sikke Bilimi açısında öneminden dolayı "Yüzyılın Definesi" olarak lanse edilmiştir. Hazine yurtdışına kaçırıldıktan sonra Türk Hükümetlerinin uzun uğraşları sonucunda bölüm bölüm toplam 1679 adet sikke yurda geri getirilmiştir. Asılları Antalya Müzesinde korunan hazine için Elmalı Müzesi içinde özel hazırlanan bir salonda imitasyon örnekleri sergilenmektedir.