Uçansu Şelalesi

Uçansu Şelaleleri Aşağı Uçansu Şelalesi ve Yukarı Uçansu Şelalesi olmak üzere 2 ayrı şelaleden oluşur. İkisi de farklı irtifadadır ve yükseklikleri farklıdır. Üst şelalenin yukarı döküldüğü bölümünde ise Kral Havuzu bulunur. Uçansu Şelaleleri denizden 400 metre yüksekliktedir. Havutlu ve Bal Derelerinin birleşmesi ile oluşan Uçandere şelaleleri oluşturur. Gebiz Beldesi Akçapınar Köyünden araçla Aşağı Uçansu Şelalesine gidilir. Bu yol orman yoludur ve yer yer bozuktur. Akçapınar Köyüne gelmeden başlayan tabelalar köyden sonra kayboluyor. Köyden sonra ilk şelaleye ulaşmak için yol ayırımlarında daha aktif görülen yollar tercih edilerek, birazda şansa şelaleye ulaşmak mümkün. Şelalenin yanındaki tesis yanınca yoldaki tabelaların zamanla kaybolduğu yöre insanları tarafından belirtilmiştir. Uçansu Şelaleleri Jeep Safarilerin tur düzenlediği bir noktadır.

Uçansu Şelalesi Yol Tarifi

Aşağı Uçansu Şelalesine (Uçansu 1.) vardığınızda yol ikiye ayrılır ortada bir kulübe ve tabela sizi karşılayacaktır. Soldan devam etmeniz gerekiyor. Biraz ilerledikten sonra sizi doğal yemyeşil havuzu ile birlikte Uçansu Şelalesi karşılayacaktır. Yanan tesisisin sebep olduğu orman yangını izleri ve ziyaretçilerin bıraktığı çöpler, yaptığı tahribat bu cennet köşe ile ilgili insanın duygularını karmaşıklaştırıyor. Cenneti cehenneme çevirmede ne yazık ki çok başarılı insanoğlu. İnşallah bu anlattığımız manzara siz gittiğinizde değişmiş olur. Yazın sanıldığı gibi şelalenin burada buz gibi suyu yok. Doğal havuzda rahatlıkla yüzülüyor. Şelale sularının altında yüzmek çok keyifli. Bir çok insan bu yüzme keyfi için buraya geliyor. Buradaki havuzun derinliği yaklaşık 4 metredir. Bu şelalenin yüksekliği yaklaşık 50 metredir. Yaz aylarında bu şelalede azda olsa su akıyor.

Yukarı Uçansu Şelalesi Yol Tarifi

Girişte yer alan kulübenin sağından devam edildiği zaman yukarı doğru Yukarı Uçansu Şelalesine (Uçansu Şelalesi) giden yoldur. Bu yolun tamamını araçla gitmek mümkün değildir. Yukarı giderken tüm yol ayırımlarında soldan devam etmek gerekiyor. Yukarı Uçansu Şelalesinin yaz aylarında suyu akmıyor. Bu şelalenin doğal havuzu daha küçüktür. Daha doğrusu suyu akmadığı için sizi küçük bir havuz ve minnacık bir şelale karşılıyor. Şelalenin dökülen kaya yapıları tam havuzu görmenizi engelliyor. Ağaçlardan ve kaya oluşumunun bir kısmı çöktüğü için ilk etapta şelaleyi ve yüksekliğini anlamanız mümkün olmuyor. Havuzun oradan ağaçların arasından yukarı baktığınız zaman üst kısımda şelalenin çökmeyen kaya yapısını görebiliyorsunuz. O üst kısmın arka tarafı Kral Havuzu. Üst şelalenin su olduğu zaman yaklaşık 70 metreden döküldüğü, havuz derinliğinin de 2,5 metre olduğu kayıtlarda var.

Kral Havuzuna orman içinden yer yer işaretli patikadan tırmanmak gerekiyor. Yukarı çıktığınız zaman sizi tabelalar karşılayacaktır. Burada yolun karışık olduğunu unutmayınız. Şelalede su olmadığı zaman bundan Kral Havuzu da etkileniyor. Şelalelerin kış ve bahar aylarında her ikisinin de bol su ile coşkulu aktığı fakat yolun yağışlardan etkilendiği, zaman zamanda yol vermediği belirtilmektedir. Uçansu Şelaleleri ülkemizdeki önemli yürüyüş yollarından biri olan Aziz Paulus Yolu'nun 600 km’lik ilk etabının güzergahı üzerinde bulunur.

Uçansu Şelalesi Ulaşım

Uçansu Şelalesi Serik'te yer alır. Serik Otobüs Bileti alarak şelaleye ulaşabilirsiniz.

Antalya'nın En Güzel Şelaleleri

Uçansu Şelalesi Resimleri

uçansu şelalesi
aşağı uçansu şelalesi
aşağı uçansu şelalesi
uçansu şelalesi
uçansu şelale yolu
yukarı uçansu şelalesi
yukarı uçansu şelalesi
kral havuzu yolu
kral havuzu

Uçansu Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım Haritası

Haritayı Göster

Doğal Güzellikler Ana Sayfa